
اکچویتور پنوماتیک(Pneumatic Actuator) چیست؟
اکچویتور پنوماتیک دستگاهی است که معمولا برای کنترل شیرهای صنعتی( باز یا بسته کردن آنها) طراحی شده است. به عبارتی این دستگاه به افراد امکان میدهد تا حرکت میعانات را در شیرهای صنعتی به طور خودکار تنظیم کنند. معمولا اکچویتور پنوماتیک تحت تاثیر انرژی هوای فشرده و فنر قرار میگیرد. این دستگاه انرژی را به حرکتهای چرخشی یا خطی تبدیل میکند. در حال حاضر اکچویتورهای پنوماتیک با حرکت خطی (انتقالی) بیشترین کاربرد را دارند و بر اساس طراحی به سه دسته پیستون، پرهای و دیافراگم تقسیم میشوند.
یک اکچویتور پنوماتیک نیروی حرکتی ایجاد میکند، به طوری که هوا را در قسمت بالایی سیلندر نگه داشته و بر اثر فشار هوا میله سوپاپ دستگاه به وسیله پیستون یا دیافراگم حرکت داده میشود. این حرکت میتواند به صورت خطی یا چرخشی باشد. ورودی شیر که این دستگاه به آن وصل میشود، سیگنال کنترل نامیده میشود. معمولا فشار سیالات در ورودی شیر ۲۰ الی ۱۰۰ کیلو پاسکال میباشد. سادهترین مدلسازی برای توضیح طرز کار اکچویتور پنوماتیک این است که با افزایش فشار مخزن و ورودی شیر، سوپاپ به سمت پایین حرکت میکند و موجب بسته شدن دریچه میشود. در نتیجه با کم شدن جریان سیالات، فشار در مخزن کاهش مییابد.
انواع اکچویتور پنوماتیک
اکچویتور پنوماتیک نوع پیستون، سیلندری است که در آن بر اثر فشار هوای فشرده یا فنر، یک پیستون به حرکت در میآید. به طوری که بر اثر فشار پنوماتیک، پیستون به سمت بالا حرکت میکند. با حذف فشار پنوماتیک، پیستون به وسیله فشار فنر به سمت عقب برمیگردد. این محصول دیافراگمی با استفاده از فناوریهای نوین ساخته شده و نیرویی که ایجاد میکند چندین برابر قویتر از نوع پیستون است. کاهش فشار هوا باعث جمع شدن فنر در اکچویتور دیافراگم شده و دریچه آن بسته میشود. با افزایش فشار هوا نیروی دیافراگم بر نیروی فنر غلبه کرده و دریچه آن باز میگردد. اکچویتور پرهای از یک پره نوسانی تشکیل شده و برای حرکات چرخشی ۹۰ درجه به کار میرود. اکچویتور پرهای برای گشتاورهای پایین و فشارهای کم مورد استفاده قرار میگیرد.
مزایای استفاده از اکچویتور نوع پنوماتیک
اکچویتور پنوماتیک اطمینان از فرایند را در محدوده دمایی مشخص( از -۴۰ تا +۸۰) و شرایط محیطی متغیر مانند وجود گرد و غبار یا رطوبت افزایش میدهد. استفاده از اکچویتور پنوماتیک در فرایندهای صنعتی از بروز آتشسوزی و انفجار جلوگیری میکند. مزایای دیگر اکچویتور پنوماتیک عبارتند از: سادگی طراحی، انعطاف پذیری از نظر عملکرد، سهولت نگهداری و بهره برداری، سرعت بالا، مقرون به صرفه بودن، انتخاب محل نصب و امکان کار در شرایط خطرناک مانند آتش سوزی یا رطوبت زیاد.
انواع اکچویتورهای پنوماتیک در صنایع مختلف مانند پتروشیمی، پالایش نفت، صنایع شیمیایی، صنایع غذایی، سیستمهای تهویه هوا و خطوط لوله بخار یا آب گرم کاربرد دارند. تفاوت بین این دستگاهها با اکچویتورهای الکتریکی، قدرت بیشتر اکچویتورهای پنوماتیک و همچنین بازتولید حرکات خطی و چرخشی بدون کمک مکانیزمهای تبدیل است.
فروش انواع اکچویتور پنوماتیک
همانطور که گفته شد، این دستگاهها برای کنترل انواع سیالات مانند آب، گاز، روغن و حتی قیر و مایعات خمیری مورد استفاده قرار میگیرد. خریداران برای سفارش محصول باید اطلاعات فنی لازم درباره قدرت گشتاور مورد نیاز، فشار سیالات، سایز دهانه شیر و نوع مدل آن داشته باشند. همچنین عملکرد تکی و یا دوبل (یک طرفه یا دو طرفه) این نوع دستگاه نیز می بایست مد نظر قرار گیرد. نوع مدل شیر در انتخاب اکچویتور باید در نظر گرفته شود و برای نصب این دستگاه، اندازه شیر باید از ۱.۲ اینچ تا ۱۲ اینچ باشد. به عنوان مثال فشار مایعات در شیرهای مدل توپی بیشتر از شیرهای نوع پروانهای است. بنابراین برای شیر پروانهای با سایز ۲ اینچ اکچویتور ۵۲ مناسب است ولی برای شیر مدل توپی با اندازه ۲ اینچ اکچویتور پنوماتیک ۱۲۵ انتخاب میگردد.
شرکت پنوال وارد کننده اکچویتور پنوماتیک
شرکت پنوال ، توزیعکننده رسمی انواع مختلف اکچویتورهای پنوماتیک میباشد. این شرکت واردکننده دستگاههای با کیفیت بالا از بهترین سازندگان جهان است. دستگاههای اکچویتور پنوماتیک دارای گواهی کیفیت و خدمات پس از فروش هستند. خریداران برای بهره ندی از خدمات پس از فروش و کسب اطلاعات درباره دستگاهها میتوانند با کارکنان شرکت تماس بگیرند. تیم کارشناسان شرکت خدمات مشاوره رایگان به مشتریان برای به حداکثر رساندن کارایی، ایمنی و حل مسائل فنی این دستگاهها در فرایندهای صنعتی ارائه میدهند. فروش محصولات به صورت عمده و خرده امکانپذیر است و برای سفارش میتوانید از طریق شمارههای وب سایت با کارشناسان شرکت تماس بگیرید.
آخرین دیدگاهها