penuval

بهترین آلیاژ شیر های صنعتی کدام است؟

هنگام خرید شیرآلات صنعتی به چه مواردی باید توجه داشت؟ قیمت؟ کیفیت؟ برند؟ یا…؟ باید گفت که تمامی موارد ذکر شده جزء مهم ترین فاکتور هایی است که باید در نظر داشت. اما چیزی که ارتباط مستقیمی تقریبا با تمامی فاکتور های گفته شده دارد، این است که “جنس بدنه شیرآلات” چیست! یا در واقع متریال و آلیاژ بکار رفته در تولید این شیرآلات چه هستند.

بازار شیرآلات صنعتی از تنوع بالایی در آلیاژ های بکار رفته برای تولید شیرآلات و دیگر قطعات خود برخوردار است اما انتخاب نوع آلیاژ برای مشریات بسته به موارد مختلفی دارد. شاید سوال بسیاری از افراد در هنگام خرید این نوع محصولات این باشد که “بهترین نوع آلیاژ برای شیرآلات صنعتی کدام است؟” در این مقاله قصد داریم تا به بررسی این مورد بپردازیم. با ما همراه باشید.

انواع آلیاژ شیرآلات صنعتی

انواع آلیاژ شیرآلات صنعتی

همانطور که ممکن است بسیاری از شما بدانید، شیرآلات صنعتی یکی از پر مصرف ترین محصولات موجود در بازار است که در محیط های صنعتی مانند کارخانه جات تا در منازل ما مورد استفاده قرار می گیرد. این محصولات در همه جا مصرف دارند و به عبارت ساده تر، یکی از رایج ترین امکانات روزمره ما محسوب می شود. شکل ظاهری شیرآلات صنعتی کاملا متفاوت بوده و بسته به نوع طراحی و آلیاژ بکار رفته در آنها (?The best materials for industrial valves) می توانند در محیط های مختلف استفاده شوند.

شیر توپی، شیر پروانه ای، شیر گیوتینی و … نمونه ای از این محصولات صنعتی به شمار می روند. در کنار تنوع بالای انواع شیر های صنعتی، نوع آلیاژ های مصرفی در آنها نیز از تنوع بالایی برخوردار بوده و باید بسته به سیال و محیط نصب آن انتخاب شود. در ادامه “انواع آلیاژ شیر های صنعتی” را معرفی می کنیم:

آلومینیوم (Aluminum)

آلومینیوم یکی از پر مصرف ترین و در عین حال سبک ترین فلز غیر آهنی است که وزنی تقریبا یک سوم وزن فولاد را داراست. فلز آلومینیوم پایداری و مقاومت بالایی در برابر خورندگی اتمسفر از خود نشان می دهد اما در عین حال می توانند با فلزات دیگر واکنش پذیر باشد. البته آلومینیوم در اجزای خارجی مانند هندویل ها و پلاگ شیر استفاده بیشتری دارد.

چدن (Cast Iron)

چدن از دیگر فلزات در خانواده فولاد است که به عنوان آلیاژ شیر های صنعتی استفاده شده و عموما از چدن خاکستری یا چدن داکتیل ساخته می شوند. اتصالات شیرآلات چدنی به صورت فلنجی می باشد. استاندارد ساخت شیر های چدنی به این صورت است که GG25 برای چدن خاکستری و GGG40 برای چدن داکتیل تعبیه می شود. انواع شیر های پروانه، شیر صافی، شیر های آتش نشانی، سوزنی، یکطرفه، و کشویی از این فلز ساخته می شوند.

برنجی (Brass)

آلیاژ برنجی از جمله فلزاتی است که مقاومت خوبی در برابر خورندگی دارد و نسبت به روی زدایی آسیب پذیر هستند. به این ترتیب، دوام بالایی در برابر فشار و سیال های مختلف دارد. این نوع شیر ها دارای اتصال رزوه ای بوده و معمولا سایز های ¼ تا ۵ اینچ موجود می باشند.
آب بندی شیرآلاتی که از آلیاژ برنجی ساخته می شوند بسیار مهم بوده و معمولا باید با استفاده از نوار تفلون، تفلون مایع، کنف، و خمیر آن را آب بندی کرد. همچنین، به دلیل ظاهر زیبا و مناسب این نوع آلیاژ ها، در تولید شیرآلات منازل هم کاربرد دارد.

کربن استیل (Carbon Steel)

کربن استیل فلز بسیار مناسبی برای شیرآلاتی است که باید مقاومت بالایی در برابر خورندگی و سولفید ها داشته باشد. این آلیاژ استحکام دمای بالا و پایین را داشته و معمولا بسیار سخت است. نوع دیگری از کاربرد این فلز به صورت فورج شده می باشد که قابل استفاده در کلاس های فشاری بالا و سایز های بزرگ هستند. شیر های دروازه ای، یکطرفه، شیر های توپی دو تکه و سه تکه و شیر های کروی با استفاده از کربن استیل تولید می شوند.

نیکل (Nickel)

فلز نیکل ۳% در تولید شیرآلات صنعتی کاربرد دارد. این نوع آلیاژ برای شیر هایی که در محیط های قابل اکسید و سیالاتی با قابلیت خورندگی بالا مانند اسید بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و دمای بالا را تحمل می کند. از روکش نیکل به طور گسترده در صنایع شیمیایی استفاده می شوند و به طور معمول نیکل آب کاری شده در پوشش دیسک شیر های پروانه ای مناسب است.

فولاد ضد زنگ ۴۰۰ (Stainless Steel 400)

این نوع آلیاژ ترکیبی از آهن، کروم، و کربن است که به دلیل حضور آهن دارای خاصیت مغناطیسی هم می باشد. فولاد ۴۰۰ خاصیت فیزیکی و مکانیکی بهتری نسبت به کربن استیل دارد و در برابر اکسید شدن هم مقاوم هستند. به همین دلیل است که می توان بر روی این فلز عملیات حرارتی هم پیاده کرد. انواع شیر پروانه ای، شیر گوه ای، دیسک ها و … از این نوع فلز استفاده می شود.

همچنین، از صنایعی که شیر های فولادی می توانند استفاده شوند، مصارف گاز و نفت و سیالات حساس می باشند. قابل ذکر است که تمامی مدل های شیرآلات فولادی دارای سه نوع اتصال می باشند؛ رزوه ای، فلنجی، و جوشی.

فولاد ضد زنگ ۳۱۶ (Stainless Steel 316)

فولاد ضد زنگ ۳۱۶ از ترکیب آهن، نیکل، کروم، و کربن می باشد که به طور معمول خاصیت مغناطیسی داشته و مقاومت بیشتری نسبت به فولاد ۴۰۰ دارد. این نوع آلیاژ در شیرآلات صنعتی مستعد ترک خوردن نبوده و تحت تاثیر عملیات حرارتی قرار نمی گیرد. معمولا در تولید تریم و بدنه و شیرآلاتی مانند پروانه، توپی، و … از این نوع فولاد استفاده می شود.

فولاد ضد زنگ ۳۰۴ (Stainless steel 304)

فولاد ضد زنگ ۳۰۴ هم مدل دیگری از آلیاژ های ضد زنگ استیل است که تمامی ویژگی های یکسانی با دیگر انواع داشته اما تفاوت آنها در میزان مقاومت و سختی شیر است. این نوع آلیاژ قیمت مناسب تری نسبت به استیل های ۳۱۶ و ۴۰۰ داشته اما به دلیل داشتن مقاومت و کیفیت بالا محبوبیت بیشتری در بازار دارد.

تیتانیوم (Titanium)

تیتانیوم یکی از بهترین آلیاز های به کار رفته در صنعت شیرآلات می باشد که دارای بالاترین استحکام و مقاومت بوده و در عین حال وزن سبکی دارد. این فلز به دلیل داشتن مقدار زیادی اکسید محافظ در سطح خود، می تواند در محیط ها و سیالاتی که خاصیت خورندگی دارند مقاومت داشته باشد. البته یکی از دلایلی که شاید در تولید شیرآلات صنعتی کارخانه جات از این نوع آلیاژ استفاده نمی شود، قیمت بالا و عدم صرفه اقتصادی آن است.

مونل (Monel)

مونل آلیاژی دیگری است که با استفاده از نیکل و مس تولید شده و بیشتر برای تریم داخلی شیرآلات صنعتی به کار می رود. این نوع فلز برای استفاده در شرکت های آب و فاضلاب مناسب بوده چرا که در برابر خوردگی آب شور مقاومت می کند. آلیاژ مونل معمولا کمتر از دیگر آلیاژ های در صنعت تولید شیرآلات استفاده می شود.

استلایت (Stellite)

آلیاژ استلایت نوع دیگری از فلزات کاربردی در تولید شیرآلات صنعتی است که بر پایه کبالت بوده و بیشتر برای پوشش سطوح سخت استفاده می شود. این نوع آلیاژ در برابر ساییدگی، خورندگی، گرما، فشار، اکسید شدن، شوک های حرارتی و همچنین فرسایش مقاوم می باشد. این نوع آلیاژ نیز به دلیل قیمت بالا کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.

بهترین آلیاژ برای شیرآلات صنعتی کدام است؟

در پاسخ به این سوال باید موارد مختلفی مورد بررسی قرار گیرد؛ مهم ترین آنها نوع سیال و فشار آن می باشد. مثلا برای سیالاتی که خاصیت خورندگی بالا دارد، شیرآلات با جنس “استیل ضد زنگ” مناسب است. به همین دلیل مهم است تا در ابتدا نوع سیال خود را مشخص کرده و در رابطه با میزان مقاومت آلیاژ های مختلف اطلاع کسب کنید.

خرید شیرآلات صنعتی

اگر برای “خرید انواع شیرآلات صنعتی” یا انتخاب آلیاژ های شیر صنعتی می توانید با کارشناسان پنوال در ارتباط باشید. ما با تلاش در ارائه کیفیت بالا در کنار حفظ توان خرید مشتریان اقدام به فروش انواع شیرآلات صنعتی و لوازم جانبی آن می نماییم. برای دریافت مشاوره رایگان جهت خرید بهترین شیر برقی، اکچویتور پنوماتیکی یا برقی، و … می توانید با شماره تماس های درج شده در وب سایت پنوال تماس بگیرید.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

تماس با پنوال